Notes de premsa

La 70a edició de la Volta a la Comunitat Valenciana posa aquest diumenge el seu punt final a València

 • , ,

A primera hora del matí es disputarà la prova femenina València.

La 70a edició de la Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell culmina l’etapa final en la plaça de l’Ajuntament de València aquest pròxim diumenge dia 10 de febrer, amb una gran festa del ciclisme. Després de passar per les tres províncies de la Comunitat, la Volta arriba a la seua fi amb meta en el cor del cap i casal. A més, també el diumenge, tindrà lloc una espectacular etapa de la prova de dones amb el mateix recorregut, amb inici a Paterna i arribada a la plaça de l’Ajuntament de la nostra ciutat.

Amb eixida des de Paterna, els i les ciclistes recorreran els carrers de la localitat passant pels municipis de Manises, Riba-roja, Sant Antoni de Benaixeve, Bétera i Godella. Fins endinsar-se a la capital del Túria per l’avinguda del Mestre Rodrigo.

La prova femenina  començarà a les 09.30 hores, hora desde la qual romandrà tallat al trànsit els carrers pel quals passaran les ciclistes de manera longitudinal, podent-se circular de manera transversal. Serà a partir de les 10.00 hores, i fins passades les 12.30 hores quan s’anirà tallant el circuit de manera longitudinal i transversal i reobrint el mateix al trànsit conforme discórrega l’etapa. Des de les 6 del matí estarà tallada la plaça de l’Ajuntament i els seus accessos. 

Després de cinc etapes acaba a València 

Pel que fa a homes, després de les quatre etapes disputades, eixint des d’Oriola, passant per Alacant, Quart de Poblet i Vila-real, entre altres poblacions, el pilot arribarà a l’última i cinquena etapa de la Comunitat Valenciana 2019 amb eixida des de Paterna. Els ciclistes recorreran els carrers de la localitat passant pels municipis de Manises, Riba-roja, Sant Antoni de Benaixeve, Bétera i Godella. Fins endinsar-se a la capital del Túria per l’avinguda del Mestre Rodrigo. 

La 70ª edición de la Vuelta a la Comunitat Valenciana pone este domingo su punto final en València

Els talls de trànsit per a la prova masculina començaran a les 14.20 hores per a organitzar l’entrada a la ciutat dels ciclistes, que està prevista a partir de les 14.50 hores des de la incorporació de la CV-30 cap a a la rotonda de l’avinguda del Mestre Rodrigo.  

Després, transcorrerà per Camp de Túria, Pío Baroja, el marge dret de l’antic llit del riu Túria (des de la Petxina fins a Ciutadella), Pont de l’Exposició, Albereda, Pont de Montolivet, avinguda del Professor López Piñero, Alcalde Reig, Jacinto Benavente, plaça Amèrica, Navarro Reverter, Porta de la Mar, Colón, Xàtiva, Marqués de Sotelo i plaça de l’Ajuntament, on començarà el circuit urbà entorn de les 15.20 i 15.50 hores. 

El circuit urbà consta de cinc voltes, arranca en la plaça de l’Ajuntament i transcorre per Barques, Pintor Sorolla, Justícia, Porta de la Mar, Pont de l’*Exposició, Albereda, Pont de Montolivet, Professor López Piñero, Alcalde Reig, Jacinto *Benavente, plaça Amèrica, Navarro Reverter, Porta de la Mar, Colón, Xàtiva, Marqués de Sotelo i plaça de l’Ajuntament de nou. 

Els millors ciclistes del panorama mundial s’han concentrat en la Comunitat Valenciana per a realitzar un recorregut que consta de 5 etapes, donant el tret d’eixida el dimecres dia 6 de febrer, amb una Contrarellotge individual de 10,2 quilòmetres amb ascens final a Oriola.  

La segona etapa va tindre lloc a Alacant, passant pel Maigmó, Canali i La Rasqueta. Una tercera etapa des de Quart de Poblet fins a Xera, recorrent Sot de Xera, La Mora i Mataparda. I per a demà dissabte entraran ja en el quarta i penúltima etapa, des de Vila-real fins a Alcalà-Alcossebre, en la qual marxaran per l’Alt de Culla, La Bandereta i La la Serratella, amb el final en l’Ermita Santa Lucia.

Entre el pilot dels 167 corredors, ens trobem els següents valencians, Rafa Valls, (Movistar), Raúl Alarcón (W52 FC Porto), Antonio Molina i Sebastián Mora (Caixa Rural), Joan Bou (Vini Fantini), Manuel Peñalver (Burgos BH) i Rubén Plaza (Israel Cycling Academy), el corredor d’Ibi va ser l’últim valencià que va guanyar la Tornada CV en 2008.