Notes de premsa

José Luis Gayà, Esportista Més Destacat en els Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València

 • , , ,

El jurat dels Premis al Mèrit Esportiu de la Ciutat de València ha resolt que els esportistes, clubs, institucions, mitjans de comunicació i empreses que durant 2015 van acumular mèrits per a ser distingits amb el Premi al Mèrit Esportiu de la Ciutat de València en les distintes categories.

El futbolista del València CF José Luis Gayà, que durant 2015 va arribar la internacionalitat amb la selecció espanyola Sub-21, ha sigut guardonat amb el Premi a l’Esportista més Destacat. Gayà milita en l’escola del València CF des de la temporada 2009/10, i va ascendir al primer equip durant el curs 2014/15, encara que havia debutat la temporada anterior.

En dones, el jurat considera a Laura Gómez Ropiñón judoca del València Club de Judo, com l’Esportista Més Destacada, gràcies entre altres motius, a resultats com les Medalles de Bronze obtingudes en el Grand Prix d’Hongria i Tiblisi.

L’Esportista amb Diversitat Funcional Més Destacat en 2015 és l’atleta Héctor Cabrera Llácer, integrant del Club ONCE València, que va participar en el Campionat del món de Doha en la modalitat de llançament de javelina i de disc per a esportistes amb discapacitat visual

En categoria femenina, l’Esportista amb Diversitat Funcional més destacada ha sigut la seua companya d’equip Mónica Merenciano Herrero, que va aconseguir la Medalla de Bronze en la Copa del món de judo disputada a Hongria.

El Premi al Club o Equip Deporitvo Més Destacat en 2015 és per al Club Billar València, Campió del XXXI Campionat Nacional de Lliga de Billar a Tres Bandes en Divisió d’Honor, títol que a més classifica al club per a participar en la Copa d’Europa de Clubs.

En la categoria Fet Esportiu o Millor Resultat Internacional el premi és per a l’Equip Femení de Karate de l’Associació de Karate Shotokan de la Comunitat Valenciana, integrat per Estela Benita, Elisabeth Rodríguez i Teresa Ferrer, components també de l’equip nacional de Shotokan, Subcampiones del món en la modalitat de kumite (combat), èxit històric per al karate valencià. A més, han conquistat la Medalla d’Or en el Campionat Nacional de Karate Shotokan, la Medalla de Bronze en el Campionat d’Espanya Absolut i el títol en el Campionat Autonòmic Senior 2015.

Així mateix, Emilio Estarlik Lozano ha rebut el reconeixement a la Trajectòria Esportiva Més Destacada. Esportista de l’Halterofília València CF i València CH entre 1971-1990, anys en què va conquistar dotze títols autonòmics. Com a directiu, ha sigut president de la Federació d’Halterofília de la Comunitat Valenciana i des de 2000, president de la Federació Espanyola i membre del Comité Olímpic Espanyol, vicepresident de la Federació Europea d’Halterofília. En 2015 va ingressar en la Reial Orde al Mèrit Esportiu amb Medalla d’Or.

Premis Esport Escolar

Respecte a l’àmbit de l’esport en edat escolar, el Premi a l’Esportista Més Destacat en edat escolar ha sigut compartit per a José Toro Velásquez, halter del Club València Halterofília, subcampió d’Espanya sub-15, i Sergio Martos Minguet, esportista amb discapacitat física del Club Aquatic Campanar, que en els Jocs Paralímpics de la Joventut va sumar un bronze i tres plates individuals i un or per equips.

En categoria femenina, els guardons a l’Esportista Més Destacada en edat escolar han recaigut en Carla Cerezo González (Club Gym-Val) i Eva Coronado Tejeda (Club Aquatic Campanar). Cerezo s’ha proclamat Campiona d’Espanya de gimnàstica en les temporades 2013, 2014 i 2015, mentres que Coronado, va collir un or en els Jocs Paralímpics de la Joventut i va acabar novena en els Global Games disputats a Equador.

El Premi a l’Equip o Club Més Destacat en edat escolar s’ha concedit ex aequo al Club Esportiu Waterpolo Túria, Campió de Lliga en categoria Infantil i Cadet, masculina i femenina i al Club València d’Halterofília, tercer classificat en el Copa Federació Espanyola de Clubs Sub16, a més de tres medalles de plata i tres de bronze en el Campionat Espanya Sub15.

El projecte ‘Palo y Bola‘ de la Federació d’Hoquei de la Comunitat Valenciana ha sigut reconegut amb el Premi a l’entitat que més ha recolzat l’esport escolar, ja que esta iniciativa ha acostat l’hoquei a més de 2.500 xiquets de la ciutat de València.

Premis Esport Popular i Voluntariat

En l’àmbit de l’esport popular, Miguel Ángel Plaza ha sigut guardonat amb el Premi a l’Esportista Més Destacat. L’atleta del Club Atletisme Cárnicas Serrano va ser el vencedor de la Marató per a Majors de 45 anys en el Campionat del món de Veterans. A més és subcampió d’Europa de Mitja Marató i bronze en el Campionat d’Espanya de 10K.

Marta Esteban Poveda, companya d’equip de Plaza, millor valenciana i espanyola de la Marató de València 2015 i tercera millor maratoniana espanyola de 2015, rep el Premi a l’Esportista Més Destacada.

El Premi a l’entitat, associació o col·lectiu que més ha recolzat l’esport popular en 2015 recau de manera compartida en tres col·lectius: el Club d’Atletisme Poblats Marítims, creat en 1982 i que ha organitzat durant 29 edicions el Pas a Ras València. Compta amb una secció de triatló, una altra de muntanya / escalada i organitza el Cross Escolar; l’Associació Valenciana d’Ajuda a la Paràlisi Cerebral (AVAPACE), per la difusió que realitza de la seua labor a través de la seua participació en esdeveniments esportius i la labor d’inclusió de les persones amb paràlisi cerebral en la societat a través de l’esport; i per a l’entitat sense ànim de lucre Nosotras Deportistas, creada en 2011 per a estimular i incrementar la participació de la dona en l’esport des de qualsevol perspectiva: pràctica, entrenadora, jutge, gestió…, que conta a més amb club i escola d’atletisme.

En l’àmbit del voluntariat, Francisco Llaudis Solera ha sigut guardonat amb el Premi al Voluntari Esportiu Més Destacat. Voluntari des de 2013, suma ja 108 esdeveniments esportius de què 34 van ser en 2015, convertint-se en el voluntari amb major participació de l’any. Així mateix, el Premi a la Voluntària Esportiva Més Destacada és per a Begoña Bolaños Amparo, qui en 2015 va ser la voluntària amb més participació desinteressada en actes esportius: 37 esdeveniments.

La SD Correcaminos ha sigut distingida amb el Premi a l’entitat, Associació o Col·lectiu que més ha recolzat el moviment del Voluntariat Esportiu a València, ja que des de 1981 gestiona este col·lectiu en proves com la Marató Trinidad Alfonso de València, la Volta a Peu o la San Silvestre, a més de col·laborar amb la Reial Federació Espanyola d’Atletisme, la Fundació Trinidad Alfonso o la Universitat de València entre altres col·lectius.

El projecte periodístic www.yosoynoticia.es rep el Premi al Mitjà de Difusió que més i millor ha recolzat i difós la realitat esportiva de la ciutat, pel seu interés cap als esports amb menys espai. Amb el lema ‘són més els que menys ixen’, conta històries, i resultats de l’esport valencià. Sobre Isabel Muñoz i Matías Sartori, de l’equip de Audiovisuales de la Federació d’Hoquei de la Comunitat Valenciana, recau la nominació per al Premi a Millor article o Reportatge Periodístic, per l’audiovisual ‘Memorias del Hockey‘, que narra la història de dos valencianes pioneres en l’esport del stick, Amalia Doménech (93 anys) i Esther Luy (81)

El Premi per a l’entitat No Esportiva que més decididament ha recolzat l’esport de la ciutat s’ha atorgat a la Obra Social La Caixa, pel seu suport a l’atletisme valencià i en particular pel seu suport econòmic tant a la San Silvestre com als socis solidaris: Fundación Pequeño Deseo i PayaSOSpital.

Finalment, el Premi Amorós al Mèrit Esportiu Ciutat de València és para Recaredo Agulló Albuixech. Doctor en Filologia per la Universitat de València i Catedràtic de francés, ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació: Marca, Diario de Valencia y Hoja del Lunes i ha escrit diversos llibres de temàtica esportiva, com ‘Las Carreras Populares’ (1999), el “Diccionario Espasa de términos deportivos” (2003), ‘Un siglo de atletismo valenciano‘ (2008) o ‘El joc de la pilota a través de la prensa valenciana 1709-1990‘ (2009),

El jurat dels premis en esta edició ha estat format per D. Hilario Llavador Cisternes com a secretari i la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau Melià, com a presidenta. Vocals del jurat són el director general d’Esports de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moyà, els periodistas Francisco Nadal i Francisco Lloret, a proposta de la Asociación de Periodistas Deportivos de Valencia; el president de la Federació Valenciana d’Atletisme, Vicente Añó, el president del Club Antares de gimnàstica, Javier Gomis, i l’exatleta José Antonio Redolat.