Notes de premsa

Irina Bara, campiona del BBVA Open Ciutat de València de tenis femení

 • , ,

Irina Maria Bara va brodar el seu partit davant Olga Danilovic, jugadora d’un futur descomunal. I ho va fer per a proclamar-se campiona de la segona edició del BBVA Open Ciutat de València de tenis femení i succeir a Jasmine Paolini, que va ser la guanyadora de 2016, alçant així el trofeu Lladró. Sobre la terra batuda del Club de Tenis València, la romanesa, segon cap de sèrie del torneig, i la sèrbia deixebla d’Àlex Corretja, que va arribar amb wild card, van regalar una final d’excel·lent tenis, competida, renyida, intensa en un recinte ple de gom a gom.


Xoc d’estils: la consistència, intel·ligència i capacitat per a tornar totes les boles del costat contrari amb precisos colps de la romanesa davant l’agressivitat i la valentia de la tenista balcànica, júnior encara, però amb un horitzó brillant.

Bara, de 22 anys, va saber gestionar molt bé el partit davant una Danilovic, de 16 anys, a la que els experts li auguren un futur entre les millors del món a mitjan termini. De fet, la sèrbia va aconseguir imposar-se en un intens i igualat primer set per 5-7.

En tot cas, Bara, que de segur estarà també entre les millors a curt termini, va traure eixe tenis de prestància, consistent, intel·ligent i incisiu per a donar la volta a la final. Primer, va igualar el partit després de registrar un 6-4. Després, va acabar desequilibrant també moralment Danilovic per a resoldre amb un 6-0 el partit i alçar-se així amb el títol de campiona del torneig que dirigeix Anabel Medina.

Bara va aprofitar la seua fortalesa física

La tenista romanesa va explicar que Olga Danilovic “juga molt bé”, però ella “tenia més força física en el tercer set i açò ha sigut la gran diferència”. Al temps, va reconéixer que al llarg del partit es va sentir “molt cansada perquè l’enfrontament de semifinals del dissabte -davant de Silvia Soler-Espinosa(4)- també va ser molt dur”.

Bara es va emocionar en assegurar estar “molt contenta d’haver guanyat este torneig a València i amb el resultat aconseguit”. Pel que fa a l’organització del torneig, la tenista romanesa va donar les gràcies i va felicitar a Anabel Medina i al seu equip i va subratllar que “és un plaer jugar ací i vull tornar”.

Danilovic, contenta pel bon joc desenrotllat

La subcampiona, per la seua banda, va explicar després de la final que “vaig defendre bé el partit al principi, però Irina finalment ha aconseguit la victòria”. A més, va considerar que el partit “va ser molt dur i vaig tindre moltes oportunitats, però no les vaig saber aprofitar”.

Danilovic, en tot cas, subcamepona en el BBVA Open Ciutat de València, va assegurar que “no estic trista perquè he fet tot el que podia fer. Dol perdre en estar prop de la victòria, però el joc ha sigut bo”.

Gran setmana de torneig

La directora del torneig, Anabel Medina, es va referir a la campiona dient-li: “Gràcies, Irina, per la gran setmana de tenis que ens has regalat. Eres una tenista molt lluitadora, una jugadora molt completa i has sigut una gran guanyadora del BBVA Open Ciutat de València. Esperem poder seguir tenint-te ací en el futur”.

Respecte a Danilovic va explicar que “recorde fa un parell de setmanes quan em va cridar Àlex (Corretja) i em va dir que tenia una jugadora molt bona per a la que demanava invitació. En efecte, hem disfrutat del teu tenis, Olga, i t’augure un gran futur”.

Medina, a més, va agrair “al Club de Tenis València i al seu president Ramiro Verdejo per la gran organització i esforç que realitza el Club, i agrair el treball de l’equip humà que hi ha darrere d’este torneig perquè haja eixit tan bé com ha eixit”.

I en la mateixa línia es va manifestar Ramiro Verdejo, el qual va lloar el tenis desenrotllat per les dos finalistes no sols en la final, sinó al llarg de la setmana, en la que “hem pogut veure jugadores d’un altíssim nivell”. El president del CTV va subratllar el treball de l’equip humà de l’entitat per al desenrotllament de l’ITF 25.000$.

Així mateix, Verdejo com la directora del torneig van agrair el gran suport com a patrocinador principal de BBVA, que va estar representat pel director de la Territorial Este, Alberto Charro; així com de la Diputació de València, que va estar representada per la delegada d’Esports, Isabel García; a l’Ajuntament de València, amb la presència del director gerent de la Fundació Esportiva Municipal, José Vicente Berlanga; la Generalitat Valenciana; o col·laboradors com Volvo, Lladró, EF Education Frist, Miss Hits (programa de Judy Murray, que va estar present en l’entrega de trofeus i va rebre una placa), El Corte Inglés o Nautalia Viajes.

En l’entrega de trofeus, després d’una final amb prop de cinc-cents espectadors en el Club de Tenis València, es va comptar amb la presència del president de la Real Federació Espanyola de Tenis, Miguel Díaz, i del seu homòleg en la Federació de Tenis de la Comunitat Valenciana, Antonio Martínez Cascales.