Notícies

Fènix València subcampió de la Copa de la Reina de Sófbol

 • ,

CBS Rivas es va proclamar campió de la Copa de la Reina de sófbol després de véncer per 9-0 a Fènix  València, que va aconseguir la seua passe a la final amb una victòria davant Atlètic de Sant Sebastià en el partit previ que obria la jornada copera dominical en el Cerro del Telégrafo.

Fènix va començar a llaurar-se el seu camí a la final després d’una treballada victòria per 2-1 davant Dridma el dia anterior amb la que va presentar la seua candidatura a l’Or, formalitzada amb el 7-0 davant Atlètic en un partit en el qual tots dos equips van presentar als seus pitchers més solvents, Ane Barandiaran per l’equip donostierra i Marta Rosalén pel valencià.

Un subcampionat amb sabor a èxit

Un subcampionat amb sabor a èxit

Fènix arribava doncs amb els ànims amb magnificència després d’haver aconseguit el passe a la final però també havent patit un gran desgast per a aconseguir-lo. Una hora per a recarregar piles i li esperava la final davant CBS Rivas, que buscaria davant la seua afició el seu primer títol de la Copa de la Reina. Tenia una arma letal per a fer-ho, Anyibell Ramírez, que havia sumat 13 strikeouts. La pitcher de Rivas va desplegar el seu rang de llançaments, aconseguint velocitats pròximes a les 60 mph i sumant altres deu strikeouts que li han valgut el títol de millor llançadora de la Copa ajudant al CBS Rivas a alçar-se amb la victòria.

Un subcampionat amb sabor a èxit

L’equip Sènior de sófbol del Fènix València és sempre un equip a tindre en compte, i al qual tot el sófbol mira amb respecte, però especialment enguany ha sigut dur en enfrontar la temporada amb importants baixes tant en la lliga com en la Copa de la Reina. Amb Meritxell Blesa jugant als EUA, Eliska Thompsonova tornant al seu país després de graduar-se i Itziar Galarraga fora d’Espanya per motius laborals, Fènix no entrava en les travesses.

Fènix València subcampió de la Copa de la Reina de Sófbol

Fènix València subcampió de la Copa de la Reina de Sófbol

Com comenta la seua entrenadora, “tothom quan sent el nom de Fènix el primer que fa és pensar en les baixes que tenim. És cert que eren importants, però no podíem afrontar les competicions lamentant-nos per les quals no anaven a estar”. Com a curiositat, cal destacar que el Fènix València ha ha millorat tots els objectius que tenia marcats per la direcció tècnica i “això diu molt del compromís de les jugadores”, comenta orgullosa Aguilar, que ja pensa il·lusionada a plantejar una pròxima temporada que arriba amb un canvi generacional important.