Notes de premsa

El V Campionat d’Espanya d’Halterofília Màster Individual se celebra a València

 • 

El dissabte 13 i el diumenge 14 d’abril tindrà lloc el V Campionat d’Espanya d’Halterofília Màster Individual en el Centre Esportiu La Creu del Grau en el qual participaran 157 atletes de tota Espanya. Aquesta instal·lació esportiva municipal està al carrer Illes Canàries.

El campionat màster d’aquest cap de setmana reuneix homes i dones esportistes majors de 35 anys que competiran en grups d’edat per categoria de pes corporal. El sistema de competició tindrà el mateix format que en altres competicions d’halterofília amb tres intents d’arrencada (snatch) i tres intents de dos temps (clean and jerk).

Durant el dissabte i el diumenge un total de 117 homes i 40 dones procedents de tota Espanya competiran en la seva categoria per a alçar-se amb el títol. Les edats compreses entre els 55 i 70 anys d’edat començaran la competició el dissabte 13 d’abril a les 9.00 hores finalitzant a les 20.30 hores. El diumenge serà quan competisquen els més joves a partir de les 9.00 hores per a finalitzar el campionat a les 12.30 hores amb l’última categoria.

Aquest any hi haurà cinc atletes majors de 70 anys, sent Eduardo Gómez Palomares l’atleta més veterà de la competición, amb 72 anys. Al V Campionat Màster d’Halterofília Individual acudiran ex atletes olímpics internacionals com Joaquín Valle, que va participar en els Jocs Olímpics de Los Angeles en 1984 i en els de Seül en 1988; Santiago Martínez Ocaña, dels Jocs Olímpics d’Atenes 2004 i María Dolores Sotoca, la primera espanyola que va ser Campiona d’Europa en 1988.

L’organització amb major número d’halteres per al V Campionat d’Espanya Màster Individual és la Federació Valenciana d’Halterofília amb un total de 48 participants dels quals 12 pertanyen al València Club d’Halterofília. De manera que aquest cap de setmana València es convertirà en el lloc de referència de l’halterofília espanyola, esport genuí de força que exigeix destresa i actitud mental.