Notícies

El Real Club Nàutic de València corona als nous campions d’Espanya de la 29er

 • ,

El duo femení de Paula Laiseca i Elena Barrio, juntament amb el duo masculí compost per Álvaro Alonso i Guillermo Castellano, es fan amb el títol Nacional de 29er en les seues respectives categories i, a més, amb el Trofeu Eliwell.

Color canari en els diferents podis que s’han configurat en la capital del Túria, després de tancar-se la tercera jornada amb 4 proves completades, sota unes dures condicions de vent del 250é que ha arribat en alguns moments als 30 nusos d’intensitat, encara que la mitjana ha estat sobre 18 a 20 nusos.

El tàndem Paula Laiseca i Elena Barrio (RCN Gran Canària) han dominat a València. Les dues *regatistas de les illes s’emporten doble premi en el Nacional 29er: Absolut i SUB19. En aquesta última jornada, amb un camp de regates molt exigent i amb diverses opcions tàctiques, les canàries han començat fortes, amb un triomf parcial. Després d’aqueix bon resultat, en les tres següents, no han estat tan encertades i els seus números de 4-3-3 li han sigut suficients per a fer-se amb els dos títols en sumar.

El podi en aquesta categoria de dones s’ha completat amb una altra tripulació canària: Isabel Laiseca i Paula Barrio (RCN Gran Canària) sumant 24 punts, a 9 de les seues companyes. El bronze ha sigut per a Sara i Isabel Momplet obtenint 63 punts. Quant a les SUB19 i al costat de *Laiseca i Barri, la plata ha sigut per a les calpines *Momplet i el bronze se l’han emportat les locals Daniela Senís i Obdulia Fernández Ybarra (RCN València).

Pel que respecta als xics, Álvaro Alonso i Guillermo Castellano, també del nàutic Gran Canària, han mantingut un bonic duel amb les seues companyes, encara que al final han quedat per darrere d’elles, però emportant-se els dos títols nacionals en joc, després de tancar la seua participació amb 17 a només 2 de Laiseca i Barri.

El podi Absolut s’ha tancat amb el local ‘Quicorras’ Urios (*RCN València), formant tàndem amb el català Alexandre Boquet (CN El *Balís), per lesió del seu company Filippo Binetti, després de tancar un campionat a casa molt regular. Amb parcials de 6-1-5-2 en el dia de hui es pugen a la segona plaça del calaix amb 20 punts. El bronze ha sigut per als canaris Carlos Navas i Gonzalo Bonilla.

Quant als SUB19 i al costat d’Alonso i Castellà, s’han pujat al calaix la dupla valenciana-calpina formada per Sergi Soler (RNC València) i Sitjn Gast (RCN Calp) seguits pels palmesans Leopoldo Pérez-Fontán i Melania Henke (RCN Palma).

El lliurament de trofeus ha comptat amb la presència d’Alejandro Fliquete, president del RCN València, acompanyat per Rafael de Tomás, Vocal de Vela Lleugera. També han sigut presents Rafel Xirivella, en representació de la FVCV, Mariano Capdevila, sotssecretari nacional de la classe, acompanyat pels secretaris territorials de 29er: José Soler i Javier de Tomás.

Després del lliurament d’obsequis, el Nàutic de València ha entregat un trofeu al comité de regates per l’esforç que ha suposat tirar avant 8 proves amb les complicades condicions. El comité d’aquesta prova ha estat format per Pablo Aliaga, Rafa Xirivella, Begoña *Alday, Benjamí Esteve, Ramón Dolz, Mario Planelles, Antonio *Ordovás i Paco Alcázar.