Notes de premsa

El Programa Activitat Física i Salut prepara la seua tercera edició per a octubre

 • , ,

En la passada edició, 280 persones van gaudir del programa.

El programa d’Activitat Física i Salut, impulsat per la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports a través de la Fundació Esportiva Municipal, ja està preparat per a llançar una nova edició al setembre. Aquesta iniciativa, desenvolupada en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat, afavoreix la pràctica de l’esport, de forma gratuïta, sota la prescripció facultativa del professional que habitualment atén a cada pacient en el seu centre de salut. El programa ha prestat assistència a 280 pacients durant la seua segona edició.

Enguany, per primera vegada, el programa d’Activitat Física i Salut s’ha prorrogat durant l’estiu, traslladant les seues activitats des de les instal·lacions esportives municipals a la platja de la Malva-rosa, en l’espai situat en la instal·lació municipal de Vòlei Platja València. Durant el curs 2017-2018, 280 persones han pogut gaudir d’aquest programa, distribuïdes en 14 grups entre les diferents instal·lacions municipals; mentre que en la prova pilot del mateix, que es va efectuar a principis de 2017, es va comptar amb la participació de 124 pacients.

El Programa Activitat Física i Salut prepara la seua tercera edició per a octubre

El Programa Activitat Física i Salut prepara la seua tercera edició per a octubre

L’objectiu principal del programa és augmentar els nivells d’activitat física dels adults amb una actitud més sedentària o amb algun tipus de patologia. En la prova pilot un 71,83 % dels pacients va afirmar que havia comprovat millores de salut després de prendre part en el programa, mentre que el 57,75 % sentia millora en la seua simptomatologia de dolor i de problemes emocionals.

Entre els objectius d’aquesta iniciativa està explorar les condicions terapèutiques de l’esport en la millora de la salut i qualitat de vida de molts dels pacients que recorren als centres d’atenció primària, així com promoure l’activitat física com a hàbit de vida saludable. A més, a través d’aquest projecte també es coordina als tècnics esportius de les instal·lacions i als dels centres sanitaris d’atenció primària que participen, s’actualitzen els coneixements i habilitats dels professionals implicats, es coordinen els recursos assistencials i s’impulsa la col·laboració entre les diferents institucions implicades.

Per a poder participar, els i les interessades han de preguntar al seu metge o metgessa de capçalera. Aquesta és l’encarregada d’emetre la recepta mèdica que els derivarà al centre esportiu corresponent, segons l’ambulatori o barri al que pertanguen. Una vegada allí, el/la pacient rebrà pautes i recomanacions per part dels monitors, tots ells llicenciats en Educació Física, que faran el seguiment de la seua evolució.

En la passada edició, 280 persones van gaudir del programa

En la passada edició, 280 persones van gaudir del programa

Els centres esportius que van participar en la passada edició són Malva-rosa, Serreria I i II, i Benimaclet, del departament Clínic-Malva-rosa; Font de Sant Lluís, del departament Hospital Doctor Peset; Benimàmet, del departament Arnau de Vilanova; Azucena, Salvador Allende, Juan XXIII i Campanar, del departament La Fe; la Fuensanta, Guillem de Castro i Nàpols i Sicília, del departament Hospital General.

Com a principal novetat, en aquesta nova edició, s’impartiran els cursos també els dissabtes a les 11 del matí, en el Tram X del Jardí del Túria, de forma gratuïta per a tots els interessats a seguir aquesta activitat.