Notícies

El Ekiden València va omplir el Estadi del Turia d’esforç compartit cap a la meta de la marató

• ,

València i les pistes d’atletisme del Estadi del Turia van acollir la 1a edició del Ekiden València, una marató per equips i relleus d’un format i característiques tècniques, fins a la data, úniques a Espanya.

En el Estadi del Turia.

La jornada dominical començava a les nou del matí amb l’eixida conjunta del primer relleu. A mesura que avançava el matí i ja amb la prova en el seu equador, moment en què el circuit de 5.000m era ocupat amb corredors de distints relleus, s’ha pogut contemplar en tota la seua esplendor la grandesa d’esta disciplina, els valors de camaraderia de la qual, suma, unió i sacrifici darrere d’una meta comuna inundaven l’ambient. Era també un moment en què ha quedat patent l’enorme treball d’este equip d’organització, que recolzat per més de 160 voluntaris sense els quals res d’allò que s’ha succeït haguera sigut possible, havia embastat tot en una complexa i nova prova.

El Ekiden València te unes xifres que ho situen ja com una referència en el calendari nacional de carreres en ruta, amb 452 equips arribats a meta, prop de la mitat dels quals formaven part de la categoria mixta i amb diversos d’ells desplaçats per a l’ocasió des de distints punts de la nostra geografia.

Salida del Ekiden.

Des del pla competitiu, victòria incontestable de l’equip masculí Serrano, amb un crono de 2:10:36 i que situa el registre com la millor marca europea de l’any, comentaven jutges i organitzadors en la zona de meta. En dones van ser les xiques del Redolat Team les que van pujar al màxim alt del podium, trencant la barrera de les 3h amb 2:57:20 i en categoria mixta Blue Line & Friends es feia amb la victòria amb un brillant 2:32:39.