Notícies

El Colpbol se suma a l’oferta del programa d’Escoles Esportives

 • 

La Fundació Esportiva Municipal i l’Associació Esportiva Colpbol han arribat a un acord perquè aquesta modalitat se sume a l’oferta esportiva del nou curs 2020-21 que arranca en el marc de les Escoles Esportives.

Així, a partir d’enguany, els escolars de la nostra ciutat podran practicar i entrenar aquest esport d’equips mixtos, d’origen valencià, que ha aconseguit normalitzar una pràctica esportiva vinculada a valors com la igualtat, la diversitat, la inclusió i el joc col·lectiu.

 

Què és el Colpbol?

El Colpbol és una nova modalitat esportiva, creada pel professor d’Educació Física Juanjo Bendicho que en els últims 20 anys s’ha consolidat com un nou referent esportiu, innovador i integrador, i que presenta un gran potencial educatiu.

El Colpbol es defineix com un esport col·lectiu de contacte, disputat per dos equips mixtos de 7 jugadors en un espai clarament definit, la finalitat del qual és introduir, a base de colpejos amb les mans, una pilota en la porteria contrària.

 

L’Associació Esportiva Colpbol

 

L’Associació Esportiva Colpbol compta amb una àmplia experiència a nivell formatiu, competitiu i organitzatiu, que ha aconseguit consolidar durant els últims anys la pràctica del Colpbol a nivell nacional.

En l’actualitat, desenvolupa diversos projectes entre els quals destaquen la Lliga Oficial de Colpbol (amb més de 5.000 participants cada temporada), el programa +COLPBOL (tallers didàctics i formació de tècnics) o el propi Campionat d’Espanya, la seu del qual es troba a la nostra ciutat i que en 2021 celebrarà la seua quarta edició.

Recentment, amb motiu de la II Edició dels Premis a l’Esport Inclusiu, l’Associació Esportiva Colpbol va ser guardonada per la seua contribució a l’hora d’afavorir la integració social, una dels seus senyals d’identitat.

 

Com informar-se i entrar en contacte

Tots els centres que estiguen interessats a incloure el Colpbol entre les seues activitats, o els jugadors i jugadores individuals que ho desitgen, poden traslladar la seua petició de grup directament a la FDM o es poden posar en contacte amb l’Associació Esportiva Colpbol a través de l’adreça colpbol@colpbol.es

L’activitat de Colpbol, que s’impartirà a través del programa de les Escoles Esportives, s’ha adaptat a les circumstàncies actuals i es regeix pels protocols en matèria de seguretat i prevenció enfront del coronavirus de la FDM, a més de comptar amb un propi protocol de l’Associació Esportiva Colpbol, que garanteix una pràctica segura d’aquest esport.

Per a ampliar en major profunditat totes les activitats referents a aquest esport, pot consultar tota la informació en www.colpbol.es i a través de les xarxes socials associades a aquest esport.

Facebook

Twitter

Instagram