Notes de premsa

El BBVA Open Ciutat de València repeteix en categoria 60.000$ i afig un torneig sub16 per a la promoció del tennis femení

 • , ,

El Club de Tennis València organitza la quarta edició del torneig del 23 al 29 de setembre.

El Club de Tennis València, promotor del torneig, acull la quarta edició del BBVA Open Ciutat de València, que, per segon any consecutiu, repartirà 60.000$ en premis i es disputarà durant l’última setmana de setembre, del 23 al 29, per a tancar el circuit europeu de terra batuda.

La directora del torneig, Anabel Medina, ha explicat que l’ascens de categoria i el canvi de dates de la passada edició “van proporcionar al torneig un salt qualitatiu que ha convertit al BBVA Open Ciutat de València en el millor ITF d’Espanya, en opinió de les jugadores”, encara que no perd el seu objectiu de “suport al tennis femení per a impulsar la carrera de les tennistes espanyoles”.

En aquest sentit, Medina ha anunciat la creació del BBVA Open Ciutat de València sub16, en el que participaran per invitació, les huit jugadores espanyoles amb millor rànquing, i que es disputarà de forma paral·lela al torneig. Com en anteriors edicions, el BBVA Open Ciutat de València presenta un quadre principal individual de 32 jugadores, més 32 en la fase prèvia, que es disputarà a dos sets i un tercer en cas de ser necessari en super tiebreak, i 16 parelles en el quadre de dobles.

La nova normativa de ITF que redueix els tornejos a set dies, “ens permetrà ampliar l’oferta de partits nocturns, una de les iniciatives de l’any passat, amb major acolliment”, ha explicat la directora del torneig. A més, Medina ha recalcat el caràcter “pioner del torneig, ja que som el primer torneig femení retransmés per televisió d’àmbit nacional”, ja que Eurosport emetrà dos partits de quarts de final, les dos semifinals i la final individual.

El BBVA Open Ciutat de València repeteix en categoria 60.000$ i afig un torneig sub16 per a la promoció del tennis femení. El Club de Tennis València organitza la quarta edició del torneig del 23 al 29 de setembre.

El BBVA Open Ciutat de València repeteix en categoria 60.000$ i afig un torneig sub16 per a la promoció del tennis femení. El Club de Tennis València organitza la quarta edició del torneig del 23 al 29 de setembre.

El BBVA Open Ciutat de València, manté la categoria 60.000$, i tancarà per segona temporada consecutiva el circuit europeu de terra batuda, de manera que es crearà un mini circuit amb Saint Dolent (França), Montreux (Suïssa) i Zagreb (Croàcia), amb el que “comptarem jugadores del top100”, ha explicat la directora del torneig.

El president del Club de Tennis València, Ramiro Verdejo, que amb aquest acte ha cedit el testimoni a la nova presidenta de Club, Paz Zúnica, ha revelat que el Club “no renúncia a continuar creixent i pot haver-hi sorpreses”, respecte a un torneig que és “dels valencians i que malgrat la seua joventut compta ja amb història i que suposa un objectiu estratègic del Club de Tennis València”.

Per part seua, David Conde, director territorial Est de BBVA, considera que el patrocini del torneig “reflecteix el nostre propòsit de posar a l’abast de tots, les oportunitats d’aquesta nova era, donant-li visibilitat i generant oportunitats a joves jugadores, però és també el reflex de la nostra ambició per a aconseguir que València es convertisca en una seu de referència per al tennis femení. Compartim així aquest dia amb gran il·lusió, al costat del Club de Tennis València, una entitat també centenària, però que, des de les seues arrels i la seua essència, miren al futur i aposten per les joves”. Així mateix, la presentació ha coincidit amb la presentació mundial del nou logotip de BBVA, que s’ha incorporat també a la imatge corporativa del torneig. 

Paula Badosa és la vigent campiona del BBVA Open Ciutat de València.

Paula Badosa és la vigent campiona del BBVA Open Ciutat de València.

Isabel García, diputada provincial de Joventut, Igualtat i Esport considera que la celebració del BBVA Open Ciutat de València“ és un avantatge per a l’esport femení, i la presència en aquest projecte del Club de Tennis València és una garantia”.

Activitats complementàries

A més de la competició, el BBVA Open Ciutat de València organitza diferents accions de Responsabilitat Social, com un cicle de Jornades vinculades a diferents àmbits esportius, o la col·laboració amb la Fundació Sound Tennis, que desenvolupa activitats amb persones amb dificultats visuals, així com la donació d’una part de la recaptació del torneig a Casa de la Caritat.

Paula Badosa és la vigent campiona del BBVA Open Ciutat de València en superar en la primera final espanyola del torneig a Aliona Bolsova. Badosa va succeir en el tron a la romanesa Irina Bara que es va proclamar campiona de la segona edició després de derrotar en la final a la sèrbia Olga Danilovic. La primera edició del BBVA Open Ciutat de València, de categoria 25.000$, es va disputar del 19 al 27 de novembre de 2016, una edició marcada per la pluja, que va obligar a disputar la final el dilluns 28, en la qual la italiana Jasmine Paolini es va imposar a l’holandesa Quirine Lemoine.