Notes de premsa

El BBVA Open Ciutat de València València incrementa la seua categoria a 60.000$ i es jugarà al setembre

 • , ,

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, ha participat en la presentació del BBVA Open Ciutat de València, acompanyada pel president del Club de Tennis València, Ramiro Verdejo; la directora del torneig, Anabel Medina; el vicepresident segon de la Diputació, Toni Gaspar; el director general d’Esports, Josep Miquel Moya; i el director Territorial Est de BBVA, Alberto Charro.

El torneig, l’únic femení d’elit que se celebra en la ciutat de València, ha incrementat la seua categoria, passant de 25.000$ a 60.000$ en premis dins del marc del ITF Pro Circuit, l’avantsala a l’Associació Femenina de Tennis (WTA) que recull la màxima classificació del tennis femení a nivell mundial.

En paraules de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, “el BBVA Open Ciutat de València coincideix amb els nostres objectius de suport a l’esport i promoció de l’esport femení, a més de situar a València com a referència en matèria esportiva”.

Enguany, la trobada canvia de data i es diputará del 22 al 30 de setembre en les instal·lacions del Club de Tennis València, que compten amb capacitat per a acollir a 1.000 espectadors.

A més, el BBVA Open Ciutat de València serà el primer torneig de la història del tennis amb arbitratge femení, ja que tant la Jutgessa Àrbitre, com les 6 Jutgesses de cadira i 12 de línia, a més de 24 aplegapilotes, seran fèmines.

BBVA Open Ciudad de Valencia

La cita anual reunirà a 32 jugadores del quadre principal i a 32 de la classificació prèvia. Gràcies a l’augment de categoria de la competició, el torneig ITF pot comptar entre el seu elenc d’esportistes amb jugadores millor situades en el rànquing.

La celebració d’aquesta competició femenina a València ajuda a consolidar la ciutat com a referent del tennis nacional, després de disputar-se la fase eliminatòria de la Copa Davis el passat mes d’abril. El BBVA Open Ciutat de València s’ha convertit en un torneig de gran importància per a les joves tennistes que lluiten per promocionar en la seua modalitat esportiva.

A més del torneig, al voltant de l’esdeveniment esportiu s’han organitzat diferents accions de Responsabilitat Social, com un cicle de Jornades vinculades a diferents àmbits esportius, o la col·laboració amb la Fundació Sound Tennis, que desenvolupa activitats amb persones amb dificultats visuals, així com la donació d’una part de la recaptació del torneig a Casa de la Caritat.