Notícies

Corregudes. Les joies ocultes de Pinedo

 • 

València té tresors ocults. Costums que parlen de les nostres arrels, dels nostres pares, del que som i del que volem deixar als nostres fills. 

Una d’eixes joies són les “Corregudes de Joies”. Més de 140 anys d’història que ens parlen de quan en els pobles de l’horta els agricultors tornaven de treballar i competien amb els seus animals per a emportar-se “la joia”, el preat mocador de seda i, potser, oferir-li’l a la seua amada. 

Tradicionals de molts pobles de l’horta, hui moltes d’elles han desaparegut. No és el cas de les de Pinedo. Organitzades per la Comissió de festes de Pinedo, amb la col·laboració de la Fundació Esportiva Municipal de València, les corregudes s’emmarquen dins de la seua Festa Grossa i al llarg de tres dies, de l’1 al 3 d’agost, reprenen esta centenària tradició.

A partir de les 19:30, en la platja de la Creu de la Conca i sobre una distància que pot variar entre els 400 i 800 metres, almenys dos quadres, amb un total de 8 cavalls, muntats per genets i amazones, única en tota Espanya en què munten sense sella, competeixen per emportar-se la joia.

Una tradició centenària que forma part del nostre patrimoni i oberta de manera gratuïta per a tot aquell que s’acoste a disfrutar-la.