Notícies

Cheptegei i Gidey, llestos per al seu assalt al NN València World Rècord Day

 • ,

València Ciutat del Running ha donat aquesta vesprada el tret d’eixida al NN València World Rècord Day amb la presentació de l’esdeveniment que tindrà lloc el 7 d’octubre i en el qual els atletes Joshua Cheptegei i Letesenbet Gidey intentaran batre els rècords del món de 10.000 i 5000 metres, respectivament.

Tant l’ugandés com l’etíop s‘han mostrat confiats a poder trencar els rècords. “He estat preparant-me per a això. Batre el rècord de Bekele és dur, però cal treballar per a aconseguir-ho. Ja ho he aconseguit en el cross i en el 5.000m així que ja he demostrat que es pot fer”, ha assegurat Cheptegei. Per part seua, Gidey ha explicat que no està “al 100%”, però “intentaré batre el rècord”. “He entrenat molt i dur per a aquesta prova”, ha dit.

L’acte, que ha tingut lloc en el Estadi del Túria, ha comptat també amb la presència dels organitzadors de l’esdeveniment, en concret, de Juan Botella, gerent d’SD Correcaminos; Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso; i Marleen Vink-Rennings, Màrqueting manager del NN Running Team, a més, de Pilar Bernabé, regidora d’Esports de l’Ajuntament de València.

Tots ells van destacar la importància que té per a la ciutat acollir un esdeveniment així, especialment en un moment com l’actual. En aqueix sentit, Juan Botella va destacar que “l’important és que es creuen les condicions perquè els atletes només hagen d’ocupar-se de córrer”, per a això s’ha posat en marxa al costat de Circular-Lab “una plataforma de traçabilitat dels atletes i l’organització”.

Elena Tejedor ha ressaltat que aquest esdeveniment és “una oportunitat per a poder demostrar que en la Comunitat Valenciana i a València podem albergar esdeveniments”. “Volem que la imatge de València isca molt reforçada, que és una de les causes que mouen a la Fundació Trinidad Alfonso i creem que aquest és un esdeveniment que pot fer-lo. A més, el fet de parlar d’aquests grans noms, que vinguen ací i que fem reptes per al públic com el de *Circuit 5K, fa que augmente la cultura de l’atletisme i la gent es familiaritze amb els grans noms”, ha assegurat.

Igualment, per al NN Running Team un dels objectius és que els seus atletes “inspiren a la gent”, segons ha explicat Marleen Vink-Rennings. “És una oportunitat que València organitze això no sols per a la ciutat, també per al món de l’atletisme”, ha afegit.

Per part seua, Pilar Bernabé ha incidit en què València “és hui molt important en el món de l’esport i en gran manera gràcies al treball de Correcaminos”, per la qual cosa els atorgaran dijous que ve la medalla de la ciutat. La regidora d’Esports també ha posat en valor la capacitat que té la ciutat d’albergar esdeveniments esportius d’aquestes dimensions alhora que ha subratllat la importància i impacte que suposen.

 

Una plataforma de seguretat

El NN València World Rècord Day 2020 ha confiat a Circular-Lab, empresa espanyola pionera en el diagnòstic de la dada, i en la seua plataforma Connect by Circular-Lab. Aquesta eina permet tindre visibilitat a temps real de la situació respecte a la covid-19 a través d’alertes i notificacions per a presa de decisions i anticipació a situacions de risc. Així mateix, permet monitorar abans, durant i després de la jornada la situació de l’atleta respecte a la malaltia així com la de tots els organitzadors de la competició amb l’objectiu de promoure la reactivació dels esdeveniments esportius a la ciutat de manera segura i responsable.

NN Valencia World Record Day

El NN València World Rècord Day està impulsat per la Fundació Trinidad Alfonso a través del seu projecte València Ciutat del Running, forma part de les estratègies de #EActíVateSport que la fundació ha posat en marxa per a promoure la reactivació dels esdeveniments esportius a València.