Notícies

Cheptegei buscarà el Rècord del Món de 10.000 metres a València

 • 

 

La ciutat de València tornarà a ser l’epicentre mundial de l’atletisme amb la celebració de el NN València World Rècord Day, una jornada única en la qual l’atleta Joshua Cheptegei, recent recordista mundial dels 5.000 m, intentarà batre la millor marca de la història dels 10.000 metres corrent per davall de l’actual rècord 26:17.53.

L’esdeveniment, organitzat per la SD Correcaminos i el Nationale-*Nederlanden Running Team, tindrà lloc el pròxim 7 d’octubre en les pistes d’atletisme del Estadi del Túria del Tram III del Jardí del Túria i comptarà amb totes les mesures de seguretat que requerisca la situació en el moment de celebració. Aquesta cita atlètica està impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso a través del seu projecte València Ciutat del Running, forma part de les estratègies de #EActíVateSport que la fundació ha posat en marxa per a promoure la reactivació dels esdeveniments esportius a València.

Joshua Cheptegei, membre del NN Running Team, ve d’ocupar totes les portades esportives després de batre el rècord del món de 5.000 metres llisos durant l’últim míting de la Diamond League a Mònaco amb un temps de 12.35.36.

Cheptegei posseeix la millor marca (12.51) de 5K en ruta i sap el que és batre un rècord del món a València, perquè ho va fer el passat 1 de desembre en l’última edició del 10K València Trinidad Alfonso, quan va parar el crono en 26:38.

Presència valenciana en el Campionat Autonòmic

A més d’aquesta prova, el NN València World Rècord Day servirà també com a Campionat Autonòmic de 10.000 metres, amb diverses sèries per a atletes valencians amb mínima fixada per la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana, tant en homes com en dones.