Notes de premsa

Gairebé dos mil triatletes de tots els nivells participen aquest cap de setmana en el Triatló Marítim

 • 

Un any més, el circuit del Triatló Marítim arriba a València amb un total de 1.700 participants, de les quals 440 són dones, la qual cosa suposa un 26% de les inscrites. Esportistes de tots els nivells es concentren aquest dissabte per a competir en diferents modalitats com la d’individual -un únic participant completa el triatló-, la de parelles -dos participants han d’anar plegats des de la eixida fins a la meta- i la de relleus -un equip de dos o tres participants participa per relleus-.

La eixida i arribada tindrà lloc a la Platja de La Malva-rosa, a l’altura del Pavelló Municipal Malva-rosa. Com ja és habitual en les proves de Santander Triatló Marítim es realitzaran triatlons en distància Olímpica (1.500 metres de natació, 40 quilòmetres de ciclisme i 10 quilòmetres de carrera a peu), Sprint (750m natació, 20 km ciclisme i 5km carrera a peu), Supersprint (350m natació, 10 km ciclisme i 2,5 km carrera a peu) i Triatló Per a Nosaltres (350m natació, 10km ciclisme i 2,5km carrera a peu).

A partir de les 8.00 hores donarà començament la competició de la distància Olímpica, a les 9.00 hores la de Sprint, a les 9.45 hores Supersprint, a les 9.50 hores la de Triatló Per a Nosaltres i finalment a les 14.00 hores es tancarà el Triatló amb la final de les competicions..

A més, l’IV Triatló de Marítim té un vessant solidari i 1€ de cada inscripció anirà destinat a la Fundació Espanyola per al Foment de la Recerca de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica amb l’objectiu de fomentar la recerca de l’ELA a Espanya.

València s’aferma com a seu de proves internacionals i donarà a tots els triatletes populars la possibilitat de competir a l’entorn d’una prova d’aquestes dimensions. La major afecció al trànsit tindrà lloc en l’avinguda Enginyer Faust Elio, avinguda dels Tarongers i Ronda Nord fins a l’estadi Ciutat de València, per on discorrerà el recorregut ciclista, ja que la carrera a peu tindrà lloc pel Passeig Marítim i la natació en el mar.