Notícies

Davant la possibilitat d’una onada de calor, la Fundació Esportiva Municipal facilita unes pautes a seguir

 • 

Davant la possibilitat que l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) decrete una onada de calor a València aquesta setmana, la Fundació Esportiva Municipal de València (FDM) proporciona una sèrie de consells i pautes a seguir per a combatre la calor de la millor manera possible, i a més evitar possibles incidents.

Els diferents nivells de risc en una onada de calor són tres: groc, taronja i roig. Quan existeix un nivell moderat de risc es denomina nivell d’alerta groga on les temperatures oscil·len entre els 35° i 39° graus, i per a previndre contratemps es recomana no realitzar exercicis en les hores centrals del dia, controlar l’exposició al sol, així com buscar llocs on hi haja ombra, a més d’hidratar-se constantment.

 

Quan es parla d’un nivell d’alerta taronja, és perquè hi ha temperatures entre els 39° i 41° i per tant es considera un nivell alt de risc. Per a això s’aconsella disminuir l’activitat física i no realitzar exercici en les hores centrals del dia perquè és quan més poden augmentar les temperatures, buscar llocs on hi haja ombra i hidratar-se tot el possible per a així evitar un colp de calor.

 

Finalment, el nivell d’alerta roig és de risc extrem amb temperatures iguals o superiors als 41° graus, per tant cal extremar les precaucions i per a això s’ha de disminuir l’activitat física considerablement, de la mateixa manera que no és aconsellable realitzar exercici en les hores de més calor del dia. També s’han de buscar espais en els quals hi haja ombra per a poder evitar l’exposició al sol, i per descomptat hidratar-se constantment.

 

A més en qualsevol dels diferents nivells d’alertes, s’ha d’avisar al responsable de la instal·lació de qualsevol incidència, perquè es prenguen les mesures pertinents per si fóra necessari el tancament de la instal·lació.