Notes de premsa

300 alumnes de Primer de Primària participen en la II MiniOlimpiada temàtica ‘Nano Rugbi’

 • , , , ,

Al voltant de 300 escolars de Primer de Primària van participar el dissabte en la jornada ‘Nano Rugbi’, II MiniOlimpiada del curs, inclosa en els Jocs Esportius municipals de la Fundació Esportiva Municipal, i dedicada de manera temàtica al rubgi, que es va desenrotllar en les instal·lacions del Tram V del Jardí del Túria amb la col·laboració de la Federació Valenciana de Rugbi.

Xiquets i xiquetes del CV Turia Pureza de María, Baloncesto Comenius, Colegio Salgui, Les Abelles, Calasanz, Balonmano Comenius, EMID FACV, ACMVAL, CI Ausias March, CB Vinalesa, FB Vinalesa, Penya-Roja, CAU Valencia, Pío XII i Runners Castellar-Oliveral van participar en la jornada, dirigida a l’aprenentatge d’aspectes tàctics i tècnics bàsics del rugbi, tant individuals com col·lectius.

Així, es van preparar huit estacions en què participaven equips mixtos compostos per 6-8 jugadors, amb jocs adaptats al rugbi, com a carrera de relleus, tir a bastonades des de diferents posicions, tenis rugbi, beisbol rugbi, carrera de passes i jocs com el polp, pomes o taronges i menta bola, la finalitat del qual era practicar les diferents habilitats requerides per al rugbi.

Jose Royo - ROYOSPORT

Desplazamiento en carrera, recepción y pase son algunas de las habilidades trabajadas en la jornada

Així, amb els exercicis es practicaven qüestions com a tècnica de carrera i bot, desplaçaments, ocupació espacial, contacte físic entre jugadors o tècniques de puntelló, recepció i passe. A més, els jocs permetien practicar l’evasió del rival, la superació d’obstacles i la concentració per a la realització de les activitats. La jornada va concloure amb la tradicional haka interpretada pels escolars que van participar en la II MiniOlimpiada 2016/17.